Школи Новомосковщини можуть долучитися до «Інженерного тижня 2022»

Проєкт спрямований на розвиток STEM-освіти. Для участі не потрібно залучати експертів, а всі витратні матеріали – бюджетні.  Про це розповіли в облдержадміністрації.

«STEM-освіта спрямована на впровадження практичних знань з технічних напрямів. Зацікавити дітей наукою допоможе «Інженерний тиждень». Приєднатися може кожна школа», – зазначила начальниця управління департаменту освіти і науки Валентина Середня.

Проєкт можна втілити в будь-який тиждень з 21 березня по 10 квітня. Організатори надаватимуть учасникам методичні рекомендації. Запропонують варіанти, як додати  інженерні вправи у навчальний розклад. Викладачі можуть скористатися ними або розробити власний план.

Вправи для юних інженерів розроблені з використанням підручних матеріалів: пластикових пляшок та кришок, паперових стаканів, канцелярських гумок.  Більшість завдань адаптовані для виконання із учнями з особливими освітніми потребами.

Взяти участь можуть викладачі з різних дисциплін: математики, фізики, хімії, астрономії, інформатики, біології, екології, географії, історії та літератури. А ще вчителі початкових класів.

Реєстрація – за посиланням. https://engineeringweek.org.ua/

Деталі – тут. https://mon.gov.ua/ua/news/trivaye-reyestraciya-na-inzhenernij-tizhden