Фонд Віктора Пінчука передав військовим тепловізори, коліматорні та тепловізійні приціли, снайперську оптику

Чергову партію сучасної техніки передав військовим Фонд Віктора Пінчука в межах системної підтримки підрозділів ЗСУ та ТРО. Під патронатом Фонду п’ять військових частин, які боронять Україну на півдні та сході, та два окремих батальйона територіальної оборони.

Кожній військовій частині надається адресна допомога з огляду на поточні бойові завдання, тому обсяг та склад підтримки варіюється. Потребу заявляє командування частини, представники Фонду беруть на себе повний комплекс робіт – від пошуку необхідного до логістики. Частина техніки – українського виробництва, решта – європейського та американського.

«Наразі наше завдання – допомогти військовим виконувати бойові завдання. Оскільки задачі у частин різні, то і запити також. Та найбільша потреба у різноманітних приладах для розвідки, військовій оптиці, засобах супутникового зв’язку та автомобілях. До закупівлі підключені досвідчені фахівці, які здатні швидко знайти робочі варіанти, а після експертної оцінки військових та оплати рахунку, організувати логістику з будь-якої точки світу», – розповідає директорка з комунікацій ІНТЕРПАЙП Людмила Новак.

Серед переданого днями 20 тепловізійних прицілів, які дозволяють не просто «побачити» ціль вдень та вночі, а й з допомогою спеціальної прицільної сітки точно поцілити у ворога.

«Це не перша допомога нашій частині з боку Фонду Віктора Пінчука. Вже користуємось коліматорними прицілами, супутниковими телефонами, дронам та антидроновими рушницями, в серпні дуже чекаємо на  Фурію», – зазначає військовий.

Ще одну передачу – 5 тепловізорів, 15 коліматорних прицілів, 11 тактичних прикладів на автомат Калашникова, а також оптичний приціл для снайперської гвинтівки передали іншій військовій частині. Раніше туди доправили труби, брус та інші будівельні матеріали для облаштування укріплень, загороджувальні їжаки, дріт типу «єгоза», а також оргтехніку, ємності для купання в польових умовах, акумуляторні батареї.

«З новою технікою ми краще готові до бою на відстані 400-500 метрів. Матимемо кращу прицільність завдяки американським коліматорним прицілам, та й складні тактичні приклади зроблять автомати більш компактними та зручнішими. Снайпер буде дуже задоволений, адже замінить штатний приціл на гідну оптику, тож достане ворога на відстані до 900 метрів», – розповідає військовий.

Усього від початку війни Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП спрямували понад 35 мільйонів доларів на допомогу армії та цивільному населенню. Робота задля перемоги України триває.