У 93 бригаді «Холодний Яр» чергова втрата на війні з Росією: загинула бойовий медик Наталія Оксентюк

93-а окрема гвардійська механізована бригада «Холодний Яр» розташована у смт Черкаське Новомосковського району та у березні 2014 року, однією з перших вирушила на захист кордонів України.

Протистояння російській окупації не дається нам легко. Вчора у 93 бригаді Холодний Яр були втрати. Ми обов’язково згадаємо всіх полеглих воїнів поіменно. Та сьогодні хочемо повідомити про загибель дівчини-воїна.

8 березня, під час бойових дій на Харківщині від рук ворога загинула молодший сержант Наталія Оксентюк. Вона була старшим бойовим медиком у піхотному підрозділі.

Наталія народилася у 1997 році, у травні їй мало б виповнитися 25.

До служби в армії Наталія вчилася на медсестру у Дніпровському базовому медичному коледжі, а потім працювала цивільним медиком у Покровську.

Прийшла служити у 93 бригаду Холодний Яр у 2020 році під час ротації на Луганщину. Рятувала поранених біля Новотошківського. Після цього пройшла ще одну ротацію у районі Старогнатівки.

У минулому році закінчила курси бойового медика. Коли почалося російське вторгнення, дівчина перебувала у навчальному центрі – опановувала курс старшого бойового медика.

«Наша мала! Золота дівчина. Я не можу повірити! Вона завжди приходила на допомогу. Коли були на батальйоні, вона могла наготувати їсти, щоб хлопців накормити: то пиріжки жарили, то печиво пекли. Переймалася за побратимів. Гарна була дівчина. Могла і гримнути, якщо треба. Особливо, коли навчала бійців такмеду. А взагалі була спокійна, тиха, - згадує подруга Наталі і товаришка по службі Оксана. – Вона не змогла довчитися. Через російську агресію її відправили назад у бригаду. Знаю, що ворог обстрілював її навчальний центр. Ми тоді зідзвонювалися, і вона казала, що з нею все добре. А вчора її не стало».

Ми висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблої та розділяємо з ними свій смуток та біль.

Вічна пам'ять тобі, дівчинко!

Герої не вмирають!