У Новомосковську студенти взяли участь в акції «Вшануй і пам’ятай»

Студенти Новомосковського фахового кооперативного коледжу економіки і права прибрали територію довкола меморіалу «Пам’ятаємо заради майбутнього», а потім запалали свічки пам’яті.

Ініціатором акції «Вшануй і пам’ятай» стала директорка коледжу Любов Піхотіна. Вона розповіла студентам, що меморіал встановлений на місці масових розстрілів єврейського населення у 1941-1943 роках. Серед загиблих були й зовсім малі діти – 5-6 років. Першими нацисти винищували ромів та євреїв. А тих, хто залишився, окупанти розглядали виключно, як безкоштовну рабсилу й відправляли молодь в Німеччину на примусові роботи.

«Мене дуже зворушила ця розповідь, дуже шкода загиблих діток. Я сама мама, у мене двоє синів – 5 років і 1 рік та 9 місяців, тому відчуваю серцем всю біль, яку не можна передати словами», – говорить учасниця акції, студентка 1-го курсу юридичного факультету Ганна Калініна.

 «Наша акція – виховний захід, спрямований на вшанування пам’яті жертв нацизму. Для молоді дуже важливо знати нашу історію. Це один з комплексу заходів, які коледж проводить до 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», – пояснює заступниця директорки коледжу з виховної роботи Ольга Бут.

Студенти Новомосковського фахового кооперативного коледж економіки і права готують творчі номери, щоб взяти участь в онлайн-концерті до Дня Перемоги. Він буде проводитися разом з фахівцями Будинку культури ім. О. Гончара.