У Новомосковську працівники дитсадків обговорювали розвиток творчих здібностей у дошкільнят

25 лютого 2021 року вихователі старших груп закладів дошкільної освіти міста Новомосковська, слухачі міського методичного об’єднання, яке відбулось на базі КЗ ЗДО № 7 «Ластівка», ознайомилися з цікавим досвідом роботи вихователя, цього закладу, Наталії Цурікової з теми «Застосування методів ТРВЗ-технології для розвитку творчих здібностей дошкільників».

Застосовані в роботі з дітьми методи: «Світ чарівних кругів Луллія» та «Світ маленьких чоловічків» на занятті з художньої літератури та народознавства з дітьми старшого дошкільного віку «Стежинами казок» підтвердив їх дієвість щодо розвитку у дітей зв’язного мовлення, творчої фантазії та таких якостей, як гнучкість, системність, діалектичність, пошукову активність, прагнення до новизни.

Підготовлені слухачами дидактичні ігри з національно-патріотичного виховання дошкільників були вдало обіграні під час засідання. Творчий вихователь Світлана Швець (КЗ ЗДО № 5 «Веселка») провела з присутніми авторську гру «Долоньки», методика проведення якої зацікавила вихователів та надала поштовх до її застосування в роботі з дітьми.