У Новомосковську новий перевізник залишить вартість проїзду по 7 грн

З початку року на частині маршрутів Новомосковська вимушено змінився перевізник. Це пов’язано з тим, що попередня транспортна компанія запропонувала міській владі підвищити вартість проїзду до 11 грн або збільшити відшкодування з міського бюджету за пільгових пасажирів. Обидва варіанти з боку влади було відхилено.

Підвищення тарифу на проїзд боляче б вдарило по кишенях пересічних городян. Проте й збільшення компенсацій з міського бюджету – теж не вихід, оскільки це гроші містян і їх потрібно економити.

28 грудня перевізник звернувся з листом до міської влади, що договір з ним закінчується 31 грудня 2020 року і продовжувати його ніхто не буде.

За декілька днів, без оголошення належного конкурсу, влада знайшла нового перевізника, який 1 січня 2021 року вийшов на маршрути і зараз перевозить пасажирів. На цей час для городян існують деякі незручності, пов’язані з тим, що вирівнюється графік перевезень. Проте з 11 січня ця проблема буде повністю вирішена. Люди зможуть нормально добиратися в центр і в усі мікрорайони міста, а тариф залишиться на рівні 7 гривень.