У Новомосковську вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2022 року, у Новомосковську біля пам’ятника воїнам - інтернаціоналістам відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану.

У заході взяли участь ветерани війни в Афганістан, представники міської влади, духовенство, учасники АТО, рідні та близькі загиблих воїнів, а також небайдужі мешканці міста. Всі ці люди прийшли для того, щоб згадати загиблих на тій страшній війні та привітати тих, кому пощастило повернутися з Афганістану.

Все далі і далі віддаляє час людство від грізних подій в Афганістані 1979-1989 років. Але пам'ять про воїнів, на плечі яких лягли важкі випробування на чужій землі, буде жити вічно. Через горнило афганської війни пройшло близько ста п'ятдесяти тисяч українців, 3360 з них загинули в боях, а 4687 - повернулися в рідні домівки інвалідами.

Присутні на мітингу вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання, після чого кожного з них згадали поіменно.

На честь усіх героїв, які віддали життя в афганській війні, пролунали залпи «військового салюту».

Відлуння війни в далекій східній країні й досі нагадує нам про дуже молодих хлопців і сивочолих командирів, про гіркоту втрати бойових друзів, про материнські і овдовілі очі в сльозах.

По завершенню урочистостей учасники мітингу за традицією поклали квіти до обеліска воїнам-інтернаціоналістам.