У Новомосковському районі ОТГ перетворюються у ОПГ?

30 березня 2021 року під стінами будівлі Новомосковської районної ради відбувся мітинг супротиву захоплення земель фермерського господарства «Самара», яке заснував відомий фермер Дніпропетровщини Михайло Михайлович Саєнко. У родичів Михайла Михайловича цинічно відібрали землю поки вони відстоювали на неї право у судах.

На території Вільнянської сільської ради у 1996 році Саєнко Михайло Михайлович отримав земельні ділянки для ведення фермерського господарства загальною площею 52 гектари. Однак вже після його смерті родичі були вимушені у судах виборювати право користуватись земельними ділянками. Коли восени 2020 року нащадки сподівались, це питання вже вирішено остаточно, пізніше з'ясувалось, що землі площею 52 гектари вже було віддано Вільнянською сільською радою іншим користувачам. Ганебне рішення ради підписано головою села Вільного Кравченко Дмитром Анатолійовичем, який точно знав про існування відомого місцевого господарства «Самара» та не міг не чути, що родина Михайла Саєнка не відмовляється від батьківської землі, а бореться за неї.

Губиниська селищна громада є правонаступником Вільнянської сільської ради. Єрьоменко Петро Володимирович, як голова громади, ніяких дій щодо відновлення справедливості у цьому спірному питанні не здійснив. Такою байдужістю дуже сильно були обурені фермери учасники мітингу. Так само і мовчить голова районної ради Сергій Храпов, який мабуть забув про свою обіцянку щодо підтримання справедливості та недопущення рейдерства в Новомосковському районі. Ситуація дійшла своєї точки кипіння вже після виборів до Губиниської ОТГ, до складу якої включене село Вільне, новий голова Петро Єрьоменко та новий голова районної ради Сергій Храпов будучи однопартійцями не могли не знати про цю ганебну ситуацію!

Дуже точно описав дії посадовців, під час свого виступу, заступник голови Конгресу Фермерів, активіст та відомий аграрій Новомосковщини Анатолій Гайворонський: “Двадцять чи тридцять років життя прожите цілого покоління, яке виховано на цій землі і це (посадовців) не стосується! Хто Ви такі? Де Ви взялися такі розумаки, що відбираєте у людей землю і ділите за один день. Даєте землю, присвоюєте кадастрові номера і віддаєте їх у власність. Ви в цьому не бачите корупційних дій?! ГАНЬБА!”

Новомосковська райрада неофіційна спільнота