«ТитанЕра» запускає лінію 3D-друку на пілотному заводі у Новомосковську

Компанія «ТитанЕра» продовжує комплектувати пілотний завод з виготовлення титанового порошку та кінцевих виробів у Новомосковську. Цей промисловий актив є унікальним для світу, так як спирається на українську запатентовану технологію отримання «зеленого» титану — TitanEra process.

У січні на заводі встановлено перший принтер для 3D-друку марки Alfa-150 D української компанії «Адитивні лазерні технології України». «ТитанЕра» успішно надрукувала тестовий виріб та приватне замовлення медичного призначення. В першій ітерації компанія використала класичний титановий порошок. Наразі проводяться тести власного «зеленого» титанового порошку для старту виробництва.

«Ми запускаємо лінію титанового 3D-друку, яку я вважаю найперспективнішою, не зважаючи на технологічні виклики, які вирішує весь світ та зокрема ТитанЕра. Розширюючи спектр методів виготовлення кінцевих продуктів, ми отримуємо масив даних, що дозволяє нам бути гнучкими та працювати з будь-якими сферами використання титану. Світова кон’юнктура примушує нас звернути більше уваги на роботу з клієнтами у оборонній та космічній сферах», — прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «ТитанЕра».

3D-друк доповнив лінійку інших технологій порошкового пресування та прокату компанії.