Соціальні виплати: кому продовжили автоматично, а хто має подати документи наново

У 2023 році більшість соціальних виплат мешканцям Дніпропетровщини продовжили автоматично. Це пов’язано з дією воєнного стану. Та є й такі види допомоги, що потребують поновлення даних про її отримувача. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації.    

Діти під опікою та із тяжкими захворюваннями. А ще малеча, чиї батьки ухиляються від сплати аліментів. Виплата допомоги їм продовжена автоматично. Наново звертатися до соцзахисту не треба й тим, хто має інвалідність з дитинства.

«Стосується це й працездатних, котрі доглядають за людьми з інвалідністю або рідними старше 80-ти роківДопомога від держави їм надходила минулоріч, нараховується й зараз»,  пояснила директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Кришень.

Виключення – малозабезпечені сім’ї та одинокі матері. У переліку й люди пенсійного віку, які не набули права на відповідну виплату. Для цих категорій важливе місце проживання.

«Якщо отримувач з території, де ведуться бойові дії, виплату йому продовжили автоматично. Таких громад на Дніпропетровщині 11. У Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському районах. Ваш населений пункт не входить до цього переліку – зверніться до соцзахисту, аби продовжити допомогу»,  зазначила Олена Кришень.

На місці треба буде поновити заяву на призначення виплати, надати декларацію або довідку про доходи.