Під час виконання службового завдання у Донецькій області загинули троє поліцейських з Дніпропетровщини

Під час виконання службового завдання у Донецькій області загинули троє поліцейських з Дніпропетровщини – Олександр Коваленко, Петро Андрійченко та Сергій Кущевський.

Вони загинули 27 липня на Донеччині, захищаючи український народ від російських окупантів. Життя поліцейських обірвалось внаслідок ворожого обстрілу.

Олександр Коваленко почав свій шлях в правоохоронних органах у 2011 році з посади в підрозділі особливого призначення. Після десяти років відданої служби був призначений оперуповноваженим відділу організації розкриття злочинів проти власності управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області. Разом з іншими правоохоронцями він добровільно записався до зведеного загону, щоб боронити Україну.  У вересні йому мало виповнитися 35 років. Батьки втратили сина, овдовіла дружина, без батька залишилося двоє дітей…

 

Петро Андрійченко у лютому 2002 року став курсантом Криворізького училища професійної підготовки працівників міліції, потім був призначений на посаду до підрозділу забезпечення Царичанського районного відділу міліції. З 2021 року працював помічником чергового чергової частини відділення поліції № 11 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Мав 20-річний стаж роботи в органах внутрішніх справ. Він був відповідальним та сміливим. Завдяки своїм особистим та професійним якостям користувався заслуженою повагою. У червні йому виповнилося 42 роки. На жаль, через напад ворожої армії його життя обірвалося…Без люблячого батька й чоловіка залишилися дружина та 17-річний син.

Сергій Кущевський народився у Петриківському районі Дніпропетровської області. Почав свій шлях у поліції з квітня 2018 року та гідно ніс службу поліцейським з логістики, обліку та збереження речових доказів і озброєння логістики відділення поліції № 10 Дніпровського районного управління поліції. Сергій назавжди залишиться в нашій пам'яті щирим, добродушним товаришем, який вірно служив українському народу. Він був  чуйним і відданим своїй справі поліцейським. У Сергія залишилися дружина, донька та син, які вже ніколи не дочекаються його вдома. Йому було лише 30 років.

Важка трагедія… Співчуваємо рідним та розділяємо разом з вами це велике горе. Вічна пам‘ять та слава Героям!

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області