Поліція закликає Новомосковців до добровільної здачі зброї

З 1 квітня на Дніпропетровщині стартує місячник добровільної здачі зброї, вибухівки, боєприпасів та спецзасобів.

Кожен, хто звернеться до поліції з метою її здачі, уникне адміністративної та кримінальної відповідальності за її незаконне зберігання.

Про це повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Андрій Алексєєнко.

«У відповідності до ст.263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю громадяни несуть кримінальну відповідальність, від якої будуть звільненні лише в разі добровільної здачі зброї органам влади. Окрім цього, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, яка якимось чином знаходилася у нього незаконно, він в подальшому має можливість після оформлення відповідних документів, зареєструвати її в особисту власність», - зазначив  Андрій Алексєєнко.

Для отримання більш детальної інформації слід звертатися до територіальних органів Головного управління або дільничних офіцерів поліції в місцях проживання чи тимчасового перебування.

За період проведення аналогічного місячника у жовтні  2018 року до поліції Дніпропетровщини громадяни добровільно здали 270 одиниць вогнепальної зброї, 2223 боєприпасів до зброї армійських зразків, 44 снаряди, 16 мін та 62 гранати.

З метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу Національною поліцією України з 01 по 30 квітня 2019 року проводитиметься місячник добровільної здачі.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської  області