На Новомосковщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого спирту

Дніпропетровською обласною прокуратурою спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області та слідчими поліції викрито незаконну діяльність двох підприємств з виготовлення та реалізації неякісних антисептичних та дезінфікуючих засобів з фальсифікованого етилового спирту. Обшуки проведено у складському приміщені одного з підприємств у Новомосковському районі, в офісі у місті Києві та за місцем мешкання учасників оборудки.

За даними слідства, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю, вступивши у попередню змову, налагодили схему виробництва та реалізації дезінфікуючих та антисептичних засобів сумнівної якості. Для виготовлення вказаних засобів зловмисники використовували  фальсифікований етиловий спирт, який їм постачало інше підприємство без належно оформлених ліцензій та дозволів. Таким чином, вводячи громадян в оману, ділки збували товар, ефективність та безпечність якого не підтверджена.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.204, ч.3 ст.190 та ч.2 ст.229 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів; шахрайство, вчинене у великих розмірах; незаконне використання кваліфікованого зазначення походження товару).

Правоохоронними органами проведено санкціоновані обшуки у складському приміщені одного з підприємств у Новомосковському районі, в офісі у місті Києві та за місцем мешкання учасників оборудки, в ході яких виявлено та вилучено 45 тонн спирту, тари для фасування виробів, чорнову бухгалтерію та інші документи.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури