Михайлюті Вадиму Вікторовичу присвоєння звання «Почесний громадянин Новомосковського району»

У відповідності з затвердженим рішенням районної ради Положенням про порядок присвоєння звання «Почесний громадянин Новомосковського району», було мною подано клопотання про присвоєння зазначеного звання Михайлюті Вадиму Вікторовичу за значний особистий внесок в розвиток Комунального закладу «Новомосковської центральної районної лікарні» ДОР.

Сьогодні 31.01.2023 року на сесїї Новомосковської районної ради було одноголосно підтримано подання про присвоєння звання «Почесний громадянин Новомосковського району» Михайлюті Вадиму Вікторовичу.

Вадим Вікторович здійснює керівництво лікувально-профілактичним закладом відповідно чинного законодавства України та нормативно-правових актів. Контролює фінансову, лікувально-профілактичну та адміністративно-господарську діяльність лікарні. Співпрацює з благодійними організаціями та фондами з метою якнайкращого забезпечення матеріально-технічної бази. З 2014 року лікарня зареєстрована в Міністерстві соціальної політики України як заклад - отримувач гуманітарної допомоги. Завдяки цьому отримано від благочинних організацій країн Європи близько 300 функціональних ліжок з матрацами, понад 100 приліжкових тумбочек, апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, медичні каталки, ходунки тощо. На базі господарчих приміщень лікарні створено тимчасовий митний склад зберігання гуманітарного вантажу задля його митного оформлення. За період з 2014 року було отримано та розмитнено 12 гуманітарних вантажів, 8 з яких – розподілено і серед лікарень міста Дніпра та Дніпропетровської області. Загальна сума залучених інвестицій до КП «Новомосковська ЦРЛІЛ» від підприємств та організацій складає понад 36 млн грн, з яких у 2022 році – понад 32 млн грн.

Наполеглива робота щодо ефективної кадрової політики дозволила на 100% укомплектувати робочі місця лікарів та середнього медперсоналу висококваліфікованими спеціалістами. Так, близько 70% лікарів мають вищу кваліфікаційну категорію, 5 – науковий ступінь кандидата медичних наук. Середній вік лікарів складає 41 рік.

Впроваджено медичну діяльність закладу за 6 новими спеціальностями (урологія, проктологія, судинна хірургія, онкологічна хірургія, трансфузіологія, реаібілітологія), оперативні втручання за новітніми технологіями – ендопротезування суглобів, металоостеосинтез, дерматопластика, ендоскопічні, лапороскопічні гінекологічні та загально хірургічні оперативні втручання тощо. За період з 2013 року кількість ліжок стаціонарних відділень збільшено з 305 до 375, кожне з яких на сьогодні ефективно використовуються. Конструктивна позиція щодо долі Перещепинської районної лікарні № 2 (приєднання цього закладу у 2020 році до КП «Новомосковська ЦРЛІЛ» у якості відділення) дозволила зберегти та розвинути спеціалізовану стаціонарну та амбулаторну медичну допомогу, паліативну медичну допомогу мешканцям Перещепинської ОТГ та прилеглих до неї населених пунктів.

Вчасне обладнання системою центрального киснепостачання корпусів КП «Новомосковської ЦРЛІЛ», забезпечення необхідним обладнанням для штучної вентиляції легенів дозволило у часи пікового навантаження на систему охорони здоров’я під час пандемії короновірусної інфекції виділити для стаціонарного лікування хворих 160 ліжок та не зупиняти при цьому надання багатопрофільної екстреної медичної допомоги населенню району.

За 12 місяців 2022 року в стаціонарних відділеннях лікарні проліковано всього: 10715 хворих (+ 8 % у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року), у тому числі оперативним шляхом - 2919 (+ 16% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року). З часу повномасштабної війни стаціонарно проліковано 983 військових, 353 з яких – із застосуванням оперативних втручань. 725 внутрішньо-переміщених осіб проліковано в умовах стаціонарних відділень лікарні, ще 2640 – отримали медичну допомогу амбулаторно. Михайлюта В.В. обисто контролює своєчасність та якість виконання планів поточних ремонтів, проведення заходів з енергоефективності та забезпечення безперебійної роботи систем життєдіяльності підприємства. Оновлено резервуари для накопичення запасів питної води на 130 м. куб. свердловину резервного водопостачання, зовнішні теплові мережі та мережі водопостачання. Здійснено ремонт свердловини як резервного джерела водопостачання, ремонт насосної групи для можливого аварійного водовідведення.

Розчищено та підготовлено для використання у якості тимчасового укриття близько 1500 м кв. підвальних приміщень. Підключено та підготовлено до роботи 6 електрогенераторів загальною потужністю 200 кВт. Створено 7-денний запас пального для роботи електрогенераторів та автомобільного транспорту. Відремонтовано підвальні приміщення та забезпечено зберігання місячного запасу медикаментів та продуктів харчування. Підготовлено майданчик для приготування їжі на зовнішньому вогні у випадку обмеженого постачання енергоносіїв.

Зазначені заходи дозволили забезпечити надання медичної допомоги населенню на засадах належної якості, доступності та безпечності.

За результатами активної співпраці з благодійними організаціями та фондами протягом 2022 року залучено інвестицій у якості медичного обладнання, виробів медичного призначення, медикаментів та продуктів харчування на загальну суму близько 35 млн грн.

Будь-які борги, у тому числі у заробітній платі, станом на 31.12.2022 відсутні.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» КП «Новомосковська ЦРЛІЛ» визначено опорним закладом для надання медичної допомоги у якості багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування в Новомосковському районі (близько 170 тис. нас.). З початком війни департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації лікарню внесено до переліку закладів, що надають допомогу пораненим та таких, що будуть залучені до ліквідації наслідків можливого застосування зброї масового ураження.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадському житті, самовідданість своїй справі та значний внесок у розвиток охорони здоров’я Михайлюта Вадим Вікторович неодноразово нагороджувався Грамотами та Подяками від Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Новомосковської районної державної адміністрації та Новомосковської районної ради.

З початку російської агресії проти України Вадим Вікторович, як справжній професіонал своєї справи надихає кожного працівника лікарні працювати пліч-о-пліч з захисниками України задля нашої Перемоги.

Михайлюта Вадим Вікторович - мудрий господар, талановитий керівник, який має авторитет у районі, порядна людина з великим та добрим серцем яка цілком заслуговує на присвоєння звання «Почесний громадянин Новомосковського району».

Валентина Павлова