Мешканці Новомосковщини та переселенці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу у чат-боті

В Україні працює чат-бот «Юридичний порадник для ВПО». Там можна знайти інформацію про житло та працевлаштування. Відновлення документів й оформлення допомог. Скористатися можуть і мешканці області, повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Чат-бот стане у нагоді переселенцям та мешканцям громад, де велися чи проходять зараз бойові дії. А ще людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Там можна отримати найактуальнішу  інформацію. Безкоштовно та в режимі 24/7», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

У чат-боті  є інформація про оформлення та відновлення паспортів, документів про освіту, свідоцтв про народження та смерть. Про гуманітарні коридори, евакуаційні потяги, пункти пропуску та черги на кордоні. А ще виплати соціальних допомог, субсидій, пенсій.

Там є зразки заяв, клопотань і скарг. Контакти держустанов та організацій. Посилання на корисні інфографіки та електронні сервіси. Інформують і про важливі оновлення законодавства.

Скористатися чат-ботом можна у ViberTelegram або месенджері Facebok.

Чат-бот запустили швейцарсько-українська Програма EGAP та благодійний фонд «Право на захист» за підтримки Мінреінтеграції та Мінцифри. Більше – тут.