Заступник міського голови Новомосковська поділилася враженнями від нових амбулаторий

Заступник міського голови Новомосковська та за сумісництвом начальник фінансового управління Тетяна Дакова поділилася на своїй сторінці у Фейсбук враженнями від нових амбулаторий.

Сьогодні була в двох амбулаторіях міста. Кругом чисто, комфортно, затишно, практично відсутні черги, працюють реєстратури , здійснюється попередній запис до лікаря через інтернет і систему "Поліклініка без черг". Сімейні лікарі мають відповідне обладнання та медичні вироби для надання медичної допомоги. Лабораторія обслуговує пацієнтів бескоштовно.Є автомобілі для обслуговування викликів.

В усіх амбулаторіях працюють фізкабінети та денні стаціонари - теж бескоштовно для пацієнтів.Є туберкулін , праюють лікарі за програмою "Доступні ліки".Да, я згодна, багато є ще питань , над якими треба працювати.Ми утеплемо і оновимо фасад в амбулаторії №1 на пров.Волгоградський, виконаємо поточний ремонт першого поверху ЦПСМД по вул.Сучкова,40, та амбулаторій №6 по вул.Шевченко,39 та №7 по вул.Космонавтов,20, встановимо підйомник . Два роки підряд наші амбулаторії займали перші місця в обласному конкурсі на кращу амбулаторію серед закладів області. З міським Центром первинної допомоги Національна служба здоров’я України підписала договір в першій п’ятірці закладів України. І це теж наше з вами, шановні новомосковці, спільне досягнення. Законодавство дає право пацієнту вибирати лікаря, вибирати медичний заклад - муніціпальний або приватний. Та коли проводиш аналіз , то розумієш, що приватне підприємство створюється, в першу чергу, з метою отримання прибутку. І чим частіше туди звертаються пацієнти, тим отриманого прибутку у нього буде більше.

Задача комунального закладу направлена на профілактику захворювань і робота сімейних лікарів оцінюється з урахуванням цих показників - чим більше здорових людей, тим краще спрацював лікар. Та ще й контролюється кількість днів перебування хворого на лікарняному. А в приватному закладі ніхто не забороняє місяцями лікувати пацієнта, а навіть наполегливо пропонується пацієнту додатково сдати непотрібні аналізи або пройти не один раз УЗД . Крім того, можна запропонувати і дороговартісні ліки.

 

 

В місті понад 55 тис. пацієнтів вже підписали декларації з лікарями комунального закладу та відчули переваги у обслуговуванні , у відношенні лікарів до пацієнтів та маємо надію,що і ті новомосковці, які ще не визначилися з сімейним лікарем, відвідають комунальні медичні заклади, побачать суттєві зміни та нададуть ім переваги .