Жителів Новомосковщини просять дотримуватись правил пожежної безпеки під час опалювального сезону

Зниження температурних показників спонукає громадян активніше використовувати засоби опалення для обігріву оселі: електрообігрівачі, печі, газові прилади тощо. При цьому, в осінній  період в рази збільшується статистика займань у житловому секторі, що часто спричинено нехтуванням людей правилами пожежної безпеки. Наслідки такого недбальства можуть бути вельми трагічними.

Тому, 8 жовтня інспекторським складом Новомосковського районного управління разом з вогнеборцями 31-ої державної пожежно-рятувальної частини 11 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області з метою попередження пожеж та інших надзвичайних ситуацій в житловому секторі до початку опалювального сезону, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями селища Губиниха по вулиці Хижняка.

Рятувальники нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки при користуванні різними опалювальними приладами, застерегли, що користуватися можна лише справними печами, суворо дотримуючись правил пожежної безпеки. Також було наголошено, щоб користувачі опалення виявляли особливу пильність і обережність при використанні обігрівачів, пічного, газового й електричного обладнання та устаткування. Ретельно дотримувались правил пожежної безпеки. Наприкінці заходу фахівці ДСНС відповідали на питання співрозмовників та вручали профілактичні листівки з корисною інформацією.

Пам’ятайте! Несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів, дитячі пустощі з вогнем, паління у ліжку в нетверезому стані – основні причини пожеж та загибелі людей на них!!!