До особливих діточок з Новомосковського інклюзивного центру завітав Святий Миколай

День Святого Миколая особливий для всіх діточок нашої країни, адже в цей день вони з нетерпінням чекають подарунків та уваги дорослих. А для дітей з особливими потребами турбота дорослих має бути подвійною, а то й потрійною.  Саме тому 19 грудня в комунальному закладі «Інклюзивно-ресурсний центр» Новомосковської міської ради для особливих діточок нашого міста було проведено святковий захід приурочений до Дня Святого Миколая.

Свято Миколая – одне з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. З його приходом, кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, дітвора, звісно ж, - на подарунки.  Має свято й виховний зміст: щоб заслужити на подарунок від Святого, дітям треба бути чемними та слухняними.

Часточку такого дива діткам, що відвідують Новомосковський Інклюзивно-ресурсний центр подарували учні Новомосковського закладу зальної середньої освіти №1. Вони організували та провели для малечі свято Миколая. У ролі ведучої виступила лідерка учнівського соціального проекту «Добром зігріті» КЗЗСО №1, учениця старших класів Грицай Валерія, яка зіграла роль зимоньки-зими.

Увазі присутнім була представлена невеличка концертна програма, в якій театр моди «EXTREME» (під керівництвом Ірини Грицай) презентували показ нової зимової колекції костюмів «Сніг». Головна ідея театралізованої постановки виглядала як невеличка казочка: діточки одягнуті в білі костюми зображали сніговичків, а найменший учасник театру, одягнутий в червоний наряд, був схожий на Санта Клауса.

Театральна студія «Глобус» (художній керівник Олена Ревіна) показала діточкам виставу про Святого Миколая, а вокальний ансамбль «Відлуння» (художній керівник Людмила Ткаченко) заспівав чудову новорічно-різдвяну пісню.

 

Окрім святкової програми учні ЗЗСО № 1 передали Інклюзивно-ресурсному центру сенсорні дошки (бізіборди) для дітей з особливими потребами.  Такі дошки були виготовлені власними руками учнів школи в межах проекту «План дій: учнівські соціальні проекти».

 

Крім того, учениця школи № 15, яка також відвідує заняття Інклюзивно-ресурсного центру, Дар’я Швець заспівала діточкам пісню про зиму. Дівчинка має вади зору, але, не дивлячись на те, вона наділена неперевершеним талантом вокального мистецтва.

 

У День Святого Миколая кожна дитина чекає якоїсь казочки та чарів. І практично кожна дитина їх отримує від свого чарівника. Загалом такими чарівниками стають батьки та викладачі, але знаходяться й сторонні люди, які намагаються подарувати малечі незабутнє свято, яскраві емоції та враження.

 

В цей день до Новомосковського інклюзивно-ресурсного центру з подарунками завітав депутат міської ради, голова бюджетної комісії Олексій Фрейдін, який зазначив, що кожна дитина є дійсно особливою, а вихованці даного центру потребують найбільшої уваги з боку дорослих.

 

 

Директор Інклюзивно-ресурсного центру Жуковська Рита Сергіївна поділилась з журналістами нашого видання своїми враженнями від  проведеного свята, а також відмітила важливість проведення подібних заходів для особливих діточок нашого міста.

 

 

По завершенню святкової програми старшокласниками ЗЗСО № 1 (Грицай В., Скрипченко К., Пирогова А.) провели для малечі майстер-клас з виготовлення новорічно-різдвяної іграшки.

 

 

На святі панувала атмосфера дружби і тепла. Радість, усмішка та щирість у дитячих очах ще раз переконали всіх присутніх, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов.