Артисти Новомосковська зайняли призові місця у щорічному фестивалі «Дивограй»

10 листопада в Дніпрі в приміщенні Театрально -  художнього коледжу відбувся ХVІІ відкритий фестиваль – конкурс «Дивограй – 2018». В ньому брали участь й наші Новомосковські таланти, а саме: народний вокальний ансамбль «Голубка» та зразковий вокальний ансамбль «Фантазія».

Керівником обох колективів є Людмила Іванівна Ткаченко, досвідчений музичний педагог. Більше ніж 40 років вона навчає новомосковців мистецтву вокалу. За цей час не одне покоління школярів опановувало азбуку співів під керівництвом Людмили Іванівни.

Любов до пісні об’єднала учасниць вокального ансамблю «Голубка» і супроводжує їх по життю. В репертуарі ансамблю більш ніж 100 музичних творів. Пісні «Голубки» - то жіноча доля: мудра і лірична, весела і лукава. Який настрій у жінки – така і пісня. В одному музичному творі іноді переспівується ціле життя. І коли пісня лунає від душі, її хочеться чути знову і знову. Це і добрі старовинні романси, і народні українські пісні, сучасні естрадні. Завдяки цьому у колективу є шанувальники різних вікових категорій.

У кожного колективу є свої шанувальники. На різних сценічних майданчиках можна почути юні голоси солістів «Фантазії». Учасники ансамблю – діти від шести років.  В колективі збираються під час репетицій і новачки і випускники. І всі разом – співають улюблені пісні і приймають участь у концертах. Музична і душевна  гармонія – ось головна запорука успіху виховання в колективі.

«Дивограй» і «Веснограй» - це одні з улюблених фестивалів ансамблю, на яких юні артисти займають почесні призові місця. «Дивограй – 2018» теж приніс нашим співакам очікувані нагороди. Ансамблі «Голубка» та  «Фантазія» отримали перші премії.

В особистому заліку у солістів «Фантазії» диплом І ступені у Катерини Іванової та дипломи ІІ ступені отримали Майко Анастасія, Шубна Дарина, Губрієнко Руслан, Селіфанова Дарина, Рябошапка Максим. Також у номінації «Художнє читання» І премію отримала Людмила Волчкова за декламування гуморесок Павла Глазового.

Вітаємо наших переможців та бажаємо їм і надалі радувати глядачів чудовими піснями та новими творчими досягненнями!

 

                                                 Провідний методист новомосковського

                                                 клубу культури Алла Савченко.