Як безпечно користуватися генератором (КОРИСНО)

Через ворожі атаки по критичній інфраструктурі в Україні – відключення світла. Все частіше люди встановлюють вдома генератори. Та якщо неправильно підключити пристрій, можна вивести з ладу обладнання, домашню електропроводку та поставити під загрозу оточуючих. Про правила безпеки розказали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОВА. 

Фахівці радять купувати лише сертифіковані генератори та дотримуватись інструкцій виробника. Не варто приєднувати його до мереж будинку самостійно. Краще викликати спеціаліста. Слід придбати вогнегасник і встановити його на видному місці.

Під час роботи генератор виділяє чадний газ. Тому його потрібно встановлювати лише на вулиці. Ставити так, щоб відстань до вікон, дверей була не менш ніж 6 метрів. Краще придбати індикатори чадного газу, щоб убезпечити себе і близьких.

Заправляти генератор слід теж лише на вулиці. Під час роботи він сильно нагрівається, тому спочатку потрібно дати йому охолонути. Не варто тримати горючі матеріали та будь-які предмети поблизу, інакше вони можуть спалахнути.

Пристрій має бути сухим. Захищайте його від дощу та підтоплень. Якщо торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна отримати ураження струмом.