Школярі Новомосковщини потрапили у число найкращих на конкурсі комп’ютерної графіки та анімації

У січні 2020 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» було проведено обласний конкурс комп’ютерної графіки та анімації. Серед учасників даного конкурсу були і школярі міста Новомосковська та Новомосковського району.

У Конкурсі брали участь учні різних вікових груп у номінаціях: «Комп’ютерна графіка», «Комп’ютерна анімація», «Відеоролики» і «Арт-дизайн та фотоколаж».

Усього на конкурс надійшло 670 робіт зі шкіл міст Дніпро, Кам’янське, Жовті Води, Кривий Ріг, Марганець, Нікополь, Новомосковськ, Вільногірськ, Тернівка, Покров, також Апостолівського, Васильківського, Дніпровського, Криворізького, Томаківського, Межівського, Новомосковського, Синельниківського та Широківського районів, 13 позашкільних та 24 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. В номінації «Комп’ютерна графіка» було надано 249 робіт, «Комп’ютерна анімація» – 89, «Відеоролики» - 79 і «Арт-дизайн та фотоколаж»- 253 роботи.

Комп'ютерна графіка та анімація - новий напрям у мистецтві, яке знаходить застосування в сучасному світі (дизайн, мультиплікація, реклама і т. ін.) і вимагає глибоких, універсальних знань про природу кольору, теорію руху, законах композиції.

Найбільшу кількість призових місць отримали учні із м. Кривий Ріг, Дніпро, Покров, Марганець, Вільногірськ, Васильківського та Новомосковського районів.

Так, наприклад, Перещепинський професійний ліцей що на Новомосковщині зайняв III місце в обласному конкурсі «Комп'ютерної графіки та анімації» в номінації «Відеоролик». Підготовкою здобувачів освіти від закладу займався викладач інформатики Вайло Ю.В.

А от учениця 8-А класу Новомосковського закладу загальної середньої освіти №2 Пасішна Юлія під керівництвом свого наставника та вчителя Гончар Олени Олександрівни вибороли ІІІ місце в обласному конкурсі комп'ютерної графіки та анімації у номінації  «Комп'ютерна анімація».