У 2022 році 11 дітей випали з вікон на Дніпропетровщині

З початку року на Дніпропетровщині 11 дітей випали з вікон. З них 7 потрапили до лікарень регіону. 4 малюки через падіння з висоти загинули. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Діти не завжди можуть оцінити небезпеку. А ще вони допитливі, адже пізнають світ. Можуть за декілька секунд вилізти на підвіконня, спертися на протимоскітну сітку і випасти. Зазвичай такі трагедії стаються, коли дорослі залишають малюків без нагляду. Тож закликаємо батьків дбати про безпеку дітей», – розповіла заступниця начальника відділу управління цивільного захисту ДніпроОВА Олена Шевцова.  

Найбільше нещасних випадків сталося у Нікополі та Кам’янському. Усім постраждалим – до 6 років.

«Цьогоріч ми вже прийняли 9 маленьких пацієнтів, які впали з висоти. Зокрема, вікон, даху і навіть водонапірної башти. Найчастіше під час таких падінь діти отримують переломи, сильні забої, черепно-мозкові травми, ушкодження внутрішніх органів. Можуть бути крововиливи, гематоми», – розповів хірург-травматолог однієї з дитячих лікарень області Руслан. 

Фахівці радять не залишати  дітей одних у кімнаті з відчиненими вікнами, навіть на провітрювання. А ще краще встановити на вікна захист. Є спеціальна фурнітура, наприклад, ручки, які закриваються на ключ. Крім цього, спеціалісти рекомендують відсунути меблі подалі від вікон.