У Новомосковську підняли ціну на проїзд у міському транспорті

У зв’язку з підвищенням цін на пальне у різних містах України оптимізують вартість проїзду у громадському транспорті і Новомосковськ не став виключенням – повідомляє прес-служба Новомосковської міської ради.

Перевізник стверджує, що на сьогоднішній день діючий тариф економічно не обґрунтований і без підняття тарифу буде просто неможливо забезпечити стабільну роботу транспорту та перевезення пасажирів.

Основні причини – значне здорожчання паливно-мастильних матеріалів, ціна яких зросла майже вдвічі, суттєво подорожчали також витрати на технічне обслуговування і поточний ремонт у зв’язку з ростом курсу долара, від якого залежить ціна запчастин і паливно-мастильних матеріалів. До того ж утруднена логістика, тобто є труднощі з тим, щоб придбати необхідні запчастини. Тепер для підготовки транспорту до зими необхідні значні витрати.

Тож, рішенням виконавчого комітету було затверджено граничний тариф на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 15 грн. Дане рішення набуває чинності з дня його офіційного оприлюднення у друкованих засобах масової інформації (орієнтовно з 24.11.2022).

Проте, не забувайте, що в місті продовжує діяти пільговий проїзд. Пільгові категорії громадян їздитимуть, як і раніше, безкоштовно. Витрати за них будуть компенсуватися з місцевого бюджету.