У Новомосковську продовжується зростання нових випадків COVID-190

Головний лікар КНП «Новомосковський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Леонід Гінкота повідомив, що за тиждень в Новомосковську зафіксовано 118 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 10 – у дітей.
Відзначається зростання захворюваності - щотижнево в 1,5 - 2 рази.

По місту хворіє 118 осіб, з них 1 знаходяться в стаціонарі. Протягом тижня 654 громадян вакцинувалися проти COVID-19. З усіх проведених щеплень 15,4% становили перші дози, 4,0% – другі дози, 59,8% – перші бустерні дози, 11,8% – другі бустерні дози.

Нагадуємо, що всім дорослим та дітям від 12 років рекомендовано зробити щеплення від COVID-19. Адже вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.
Також усі люди старші 18 років в Україні, які отримали дві дози вакцини понад 6 місяців тому, можуть зробити бустерне щеплення.

Наразі в амбулаторіях міста в наявності є два види вакцин - CoronaVac китайського виробництва та Janssen (Johnson & Johnson) виробництва США.

Всі 8 амбулаторій працюють у звичному режимі - з 8.00 до 18.00. Медичні соціальні програми, які були прийняті в місті до початку повномасштабного вторгнення, виконуються в повному обсязі, в тому числі виписка безкоштовних ліків, видача засобів медичної реабілітації пільговим категоріям громадян тощо.