У Новомосковську відбулося засідання міської комісії ТЕБ та НС

28 січня 2020 року у Новомосковській міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Члени комісії розглянули питання щодо стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції населення міста, а саме дітей.

Учасники засідання заслухали інформацію директорів шкіл, в яких відсоток захворюваності найбільший по місту, керівників медичних закладів, начальника управління освіти та обговорили санітарно-гігієнічні і протиепідемічні заходи щодо профілактики грипу.

Відповідно до інформації Новомосковського міськрайонного відділу лабораторних досліджень серед населення міста на минулому тижні відзначено зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 45%, але показник захворюваності по місту нижчий епідемічного порогу на 36,5 %. Ріст захворюваності відмічається переважно серед дітей вікової групи 5-17 років. Темп зростання склав 71,8 %. Тенденція до подальшого зростання захворюваності серед дітей зберігається, проте залишається у межах норми та не перевищує епідемічний поріг.

В ході обговорення було вирішено:

- забезпечити під час зростання захворюваності на грип та ГРВІ посилений протиепідемічний режим (провітрювання, вологе прибирання, дезінфекцію) в закладах та установах міста;

- рекомендувати директору закладу загальної середньої освіти №7 призупинити освітній процес з 29 січня на три доби, оскільки освітній заклад має найвищий відсоток захворюваності;

- при відсутності у закладах освіти більше ніж 20% списочного складу дітей (з причини захворювання на грип та ГРІ) вживати заходів щодо призупинення освітнього процесу в окремих класах, групах або школах за епідемічними показами; в закладах освіти забезпечити виконання заходів з профілактики грипу та ГРІ;

- забезпечити проведення щотижневого оперативного аналізу стану захворюваності населення на грип та ГРІ, щеплювальної компанії міста; привести у готовність до роботи в умовах сезонної епідемії грипу та ГРІ заклади охорони здоров’я міста та ін.