У Новомосковському ліцеї Самара канікули проходять активно

Ви думаєте ліцей Самара м. Новомосковська на канікулах стоїть порожній? Нічого подібного!

І заняття у шахових гуртках, і предметні факультативи, і курси підготовки до ЗНО, й індивідуальні зайняття з обдарованими ліцеїстами. Це все в день. Але і вночі з 10 на 11 січня у вікнах ліцею сяють вогні, рухаються силуети, луна музика.

Ви спитаєте: що відбувається? Це здійснилася мрія активістів ліцейського самоврядування – «Ніч у ліцеї», подарунок класним колективам, які виграли конкурс Новорічних квестів.

Це сучасна інтерактивна форма молодіжного дозвілля, яка дає змогу об’єднати колективи, стимулює креативність, розвиває ерудицію та комунікативні навички.

Тема була обрана не випадково: школа детективів. Ліцеїстам довелося попрацювати в «Кримінальній лабораторії», подолати складні лабіринти, розгадати математичні ребуси і задачі, відповісти на складні питання в «Купе інтелектуалів», за допомогою речових доказів розкрити таємниці, дослідити злочини у світі мистецтва.

Основним завданням команд був пошук ключів ліцею. Всі успішно з цим упоралися і як нагороду отримали символічні золоті ключики, що будуть нагадувати про цю чарівну ніч усім учасникам.

Ніч пролетіла як одна мить.

Ліцеїсти погодилися вчитися і вдень, і вночі.