Очільник Новомосковська розповів про ситуацію у місті на ранок 21 червня

Доброго ранку, ми з Новомосковська!

Ніч затишшя після жахливих кількох діб, пов’язаних із загибеллю й опіковими ураженнями на пожежі на нафтобазі в Новомосковському районі цивільних осіб і наших рятувальників. На жаль, число загиблих на пожежі досягло вже трьох осіб. Мої співчуття рідним і близьких загиблих і померлих.

Території південних районів нашої області ворог продовжує обстрілювати з артилерійського озброєння.

У Новомосковську, дякуючи ЗСУ, спокійно, без ворожих обстрілів і без надзвичайних ситуацій. Окупантів на території нашої області немає.

Місто – під охороною поліції, вона продовжує забезпечувати порядок у місті, проводить роботу з виявлення ворожих груп. Зберігаємо пильність, допомагаємо правоохоронцям виявляти колаборантів – саме вони сприяють рашистам у завданні ракетно-бомбових ударів, працюють коригувальниками вогню.

Місто живе тиловим життям. Все під контролем. Всі йдемо на роботу і продовжуємо працювати на перемогу. Тримаємо свій трудовий фронт, допомагаємо військовим, переселенцям. Піклуємося, щоб уся міська інфраструктура працювала без збоїв. Міська влада повністю володіє ситуацією і оперативно реагує на всі виклики. Комунальні послуги надаються безперебійно.

Медустанови забезпечені всім необхідним, приймають хворих городян, вимушених переселенців, військових.

До Новомосковська продовжує прибувати велика кількість біженців із сусідніх областей, де ведуться інтенсивні бойові дії. Надаємо їм допомогу, прихисток. У волонтерських центрах переселенцям видають за наявності необхідні речі, одяг, продукти. Кожен небайдужий житель може долучитися до надання допомоги біженцям у вирішенні їх гуманітарних проблем - звертайтесь щодо цього до волонтерських центрів. Це спроможний робити кожен. І цим ми разом робимо наше суспільство міцнішим і наблизимо перемогу.

На завершальній стадії знаходиться формування продовольчих наборів для соціально незахищених категорій новомосковців. Про це розповім окремо. Видавати проднабори городянам почнемо вже на днях. Їх комплектування – доволі трудомісткий процес і тому займає певний час. Продуктів вистачить усім, хто потребує підтримки.

Зверніть увагу на попередження щодо очікуваної різкої зміни погодних умов - грози, град, шквали. Не знаходьтесь у цей час під старими деревами й намагайтеся не ходити під балконами.

Нехай цей найдовший у цьому році день літнього сонцестояння пройде спокійно. Як і всі наступні дні - аж до перемоги.

Бережіть одне одного, тримаймося разом і все буде Україна! 🇺🇦