Новомосковські театрали виступатимуть на Всеукраїнському фестивалі театрів-лабораторій «VIEfest»

Майже 60 театральних колективів зі всієї України виявили бажання взяти участь в Всеукраїнському театральному фестивалі театрів - лабораторій «VIEfest» Театр-лаборатория VIE vie.zp.ua, який пройде в Запоріжжі з 27 по 29 вересня. Серед учасників фестивалю і наші земляки – Новомосковський Народний молодіжний театр «Муравейник».

«VIEfest» (фр. «la vie» - життя) – це єдиний театральний фестиваль Запоріжжя. Цього року отримав нову назву (раніше «Золота Хортиця»). Мистецький захід, який проводиться з метою збереження, популяризації української культури; розвитку театрального мистецтва. Проходить з 2005 року. Кожного разу обирає новий напрямок та формат проведення. Спрямованість фестивалю визначається в обміні досвідом та пошуком інноваційних форм сценічного та театрального мистецтва.

У програмі Фестивалю будуть представлені оригінальні театральні вистави без обмежень режисерського вирішення, театрального жанру та теми постановок. Вистави будуть проводитись на (камерних) сценах професійних театрів та театральних майданчиках міста Запоріжжя.

Фестиваль VieFest2019 проходитиме за підтримки Українського Культурного Фонду.