Мурали в Новомосковську – це натхнення, візитна картка міста, чи непотріб?

На офіційний сторінці у Фейсбук, відділ з питань інфраструктури та інвестицій Новомосковської міської ради пропонує жителям  створити мурали заради прибавливості міста.

Мурали — це декорація міста, додаткова «приманка» для туристів. Так, для залучення туристів, при створенні креативних муралів, можна буде розробити туристичний маршрут, у який включити деякі малюнки. Наприклад, ми можемо відобразити нашу історико-культурну унікальність, архітектурні елементи, сучасний вектор розвитку міста, патріотичну символіку, сюрреалістичні казки, та ін. Героями малюнків можуть бути видатні люди Новомосковська, чи країни: поети, письменники, артисти, герої України та ін.

Стінопис змінює образ міста та викликає безліч дискусій, мистецтво на стінах відіграє важливу роль у вихованні смаку людей. Протягом останніх декілька років міста України «обростають» муралами, трансформуючись та видозмінюючись. Для когось вони — творіння мистецтва, для когось — псування майна. Мешканці міст до цього ставляться неоднозначно. Хтось виступає проти нанесення малюнків на не утеплені стіни житлових будинків. Комусь ідея створення муралів на стінах нежитлових приміщень чи будинків здається вдалою, бо саме так можна зробити ту чи іншу будівлю привабливою.

Новомосковці, можливо створення муралів буде вважатися візиткою нашого міста? Або за допомогою їх ми зможемо зобразити нашу привабливість та поповнити топ кращих муралів України‼

А яка ваша думка стосовно створення в нашому місті муралів? Які зображення можуть прикрашати наше місто? Які місця, на Вашу думку, можливо перетворити в мурали?