Геноцид українців під час російсько-української війни 2014–2022

Провівши історичні паралелі між Голодомором-геноцидом в Україні та путінським геноцидом українців у сучасній російсько-українській війні можемо зробити такі висновки: так само як московським керівництвом було організовано та вчинено Голодомор в Україні в 1932-1933 роках так і наразі в сучасній російсько-українській війні путінський режим росії організовано та вчиняється «ЕНЕРГОМОР», «ЕНЕРГОЦИЦ».

Знову повторюється злочин геноциду українців, що проявилося у системних діях Росії, спрямованих на створення умов, що розраховані на поступове знищення українського народу через підрив економічного потенціалу та безпеки, які проявляються у знищенні об’єктів господарської інфраструктури (пошкодження зерносховищ, перешкоджання посівній кампанії, блокада морських торговельних шляхів, руйнування електро- та газотранспортної інфраструктури тощо).

Таким чином був Голодомор в Україні 1932-1933 рр., а тепер у 2022 році Росія вчинює в Україні «ЕНЕРГОМОР», «ЕНЕРГОЦИЦ», у значенні якого маємо розуміти геноцид українського народу. Пропонуємо науковцям, історикам, юристам долучитися до опрацювання такого терміну для практичного застосування.