В Новомосковському районі відкрито клас безпеки

Безпека дітей під час війни є надважливим питанням сьогодення для фахівців ДСНС. Життя в сучасних реаліях непросте і знання з безпеки життєдіяльності є невід'ємним його компонентом, як для дорослих так і для дітей. Тому важливо проінформувати дітей про алгоритм дій під час воєнних дій.

Відкриття "Класів безпеки" створює нові умови, а значить і можливості для отримання нових знань з надання домедичної допомоги, дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, правил пожежної безпеки, дій при "Повітряній тривозі" та безпеки життєдіяльності в цілому.

Саме про це сьогодні йшла мова у одному з ліцеїв Магдалинівської селищної ради, де було створено в протирадіаційному укритті «Клас Безпеки», а рятувальники провели перше заняття для вчителів. На відкритті класу був присутній голова Магдалинівської селищної територіальної громади Володимир ДРОБІТЬКО.

На теперішній час важливо набувати нових навичок та формувати стійкі поведінкові звички дітей під час перебування в школі, на вулиці, або вдома. Над цим постійно працюють рятувальники.

Особливу увагу під час створення класу приділено навчанню школярів діям у разі виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже даючи знання з безпеки підростаючому поколінню — запорука успішного та безпечного майбутнього країни.