Вифлеємський Вогонь Миру побував у Новомосковську

6 січня до Новомосковського Свято-Троїцького храму, що розташований по вулиці Паланочній, доставили Вифлеємський Вогонь Миру. Цьогорічне послання Вифлеємського Вогню Миру – «Вогонь, що єднає».

Традиційно благодатний вогонь напередодні різдвяних свят із рук в руки передають через так званих «скаутів» або служителів храмів та церков, отож і в цьому році пластуни принесли вогник до Новомосковського Свято-Троїцького храму, де від нього запалили храмову свічу, а свої лампадки та свічки могли запалити усі охочі жителі міста.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

 

Доставлянням в Україну Вифлеємського Вогню Миру опікується національна скаутська організація України - «Пласт», мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Вперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно ж відлік ведеться від 1998 року.