Інспектори Новомосковського Центру пробації вивчали консультування профілактики ВІЛ-інфекцій та туберкульозу

В період з 8 вересня по 10 вересня провідним інспектором Новомосковського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Мариною Сарапіною та старшим інспектором Новомосковського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Олегом Будніком  було взято участь у семінарах-тренінгах на тему: «Консультування з питань профілактики ВІЛ-інфекцій, туберкульозу та вірусного гепатиту С співробітниками служби пробації».

Керівником заходу виступав Гагаркін Микола Іванович, директор Всеукраїнської благодійної організації «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарній сфері». Семінари-тренінги проводили: Антонюк Інна Олександрівна лікар-епідеміолог, консультант проекту «Заради життя» та Коваль Галина Володимирівна головний експерт з фтизіатрії Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА, консультант проекту «Заради життя». Головними темами були: «Інформація про проект «ЗАРАДИ ЖИТТЯ»»,  «Особливості епідемій ВІЛ-інфекції, вірусного гепатиту С та туберкульозу у світі та Україні», «Інформація про ВІЛ-інфекцію, вірусний гепатит С, вірогідність і ризики інфікування, профілактика інфікування», «Інформація про туберкульоз, загальні відомості про захворювання, шляхи передачі туберкульозу», «Індексне обстеження: цілі, завдання, принципи, етапи». Крім теоретичних матеріалів, тренерами було включено до заходу, відпрацювання практичних завдань та створення ситуативних моделей, що надало можливість для більш глибокого засвоєння отриманої інформації.

Завдяки подібним заходам працівники служби пробації України набувають необхідних знань та навичок, що сприяє внесенню вагомого вкладу в зменшення темпів поширення ВІЛ, туберкульозу (ТБ) та вірусного гепатиту С (ВГС), серед осіб, які знаходяться на обліку в органах пробації.