Школярі з Новомосковського району взяли участь у півфіналі освітнього проекту «Відкривай Україну»

8 червня команда  творчо об’єднаних спільною справою («ТОСС») учнів 7-11 класів Мар’янівської ЗОШ Новомосковського району у складі Таїсії Редько, Івана Сгібнєва, Оксани Копєйко, Анни Калініної, Дарини Полуектової, Арзу Гасанової, Олексія Уліча, Гліба Григор’єва, Вероніки Бойко, Карини Токаренко під керівництвом педагога-організатора, ментора команди Любові Федорівни Косенко посіла ІІ місце у півфіналі освітнього проекту «Відкривай Україну», який відбувся у форматі фестивалю освітніх інновацій у м. Полтаві.


Школярі захистили соціально важливий проект «Дитячий майданчик – чисто, безпечно, затишно», над реалізацією якого поетапно працювали з березня по травень на рівні місцевої громади.


На першому етапі «Генератор ідей» учні обговорили ідеї проекту, розподілили обов’язки та склали графік послідовності виконання завдань груп.


На другому етапі «Знайти незвичайне у звичайному» учасники виготовили постери для білборду з закликами щодо підтримання чистоти на дитячому ігровому майданчику, підібрали фрагменти малюнків для його оформлення та виготовили необхідні трафарети, провели пропаганду серед населення, аби допомогти команді в оформленні ландшафтного дизайну.


Третій етап «Діапазон можливостей» був присвячений реалізації запланованого: прибиранню сміття, встановленнню білборда, розміщенню постерів, розмальовуванню огорожі з зображеннями героїв сучасних мультфільмів,
виготовленню і встановленню «Пенька-сміттєвичка».

На четвертому «Підсумковому» етапі школярі за допомогою інструмента Google Forms створили анкету для опитування населення і учнів щодо їх вражень від результатів роботи по облаштуванню майданчика, яку поширили через соціальну мережу Instagram.