Через серйозну аварію на електромережі практично весь Новомосковськ був без світла

Вчора, 27 серпня, близько 22:30 – 22:45 практично весь Новомосковськ залишився без електропостачання. Перед тим, як у квартирах та будинках новомосковців повністю зникло світло, відбувся сильний скачок напруги і лампочки замиготіли неначе новорічні вогники. Того ж вечора більшість містян почали «обривати» дзвінками гарячу лінію ДТЕК та повідомляти про аварію.

Окрім електроенергії містяни залишились також і без водопостачання, адже насосні станції на «Новомосковськ водоканалі» не працюють без світла, а власного генератору в них немає.

Чому відбулось масове відключення усього міста від електроенергії наразі не відомо. Адміністрація ДТЕКу поки що утримується від офіційного оголошення інформації. У коментарях соцмережі Фейсбук дехто з новомосковців опублікував фото-відповіть диспетчера ДТЕК у якому мова йде про наступне: «Шановні клієнти, щойно ми отримали інформацію, що у вашому місті сталося аварійне відключення, наразі фахівці шукають пошкодження, щойно воно буде виявлено ми надамо інформацію по термінам». Але, нажаль, більше ніякої інформації прес-служба ДТЕК так і не надала.

Зі своїх джерел, редакції нашої газети вдалось дізнатись, що масове відключення від електропостачання сталося через попадання блискавки у лінію електромережі (провода). Відбулось коротке замикання і на головну підстанцію міста просто не надходила напруга. Наразі електропостачання відновлено, але у багатьох квартирах та будинках за допомогою реле вимірювання напруги/відсікач напруги/стабілізатор напруги спостерігається завищений вольтаж. У когось 250 вольт, а в когось навіть 280 вольт і вище.