Фахівці ДСНС Новомосковська навчають дітей основам безпеки життєдіяльності під час літніх канікул

3-го липня, з метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій (подій) різного виду, навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, інспектори Новомосковського міськрайонного відділу разом з рятувальниками 31-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області під час профілактичного відпрацювання приватного житлового сектору по вулиці Шкільна в місті Новомосковськ провели інформаційно - роз’яснювальну роботу з дітьми.

В ході профілактичного заходу співробітники ДСНС нагадали дітям основні правила пожежної безпеки в побуті, правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, правила пожежної безпеки в природних екосистемах та правила безпечної поведінки на воді. Застерегли завжди пам`ятати елементарні правила безпеки життєдіяльності, дотримуватися правил переходу вулиць і доріг, не розпалювати вогнища і кидати в вогонь легкозаймисті рідини. Порадили дотримуватися карантинних вимог. Ознайомили з правилами надання першої медичної допомоги при виникненні різних ситуацій загрози життю та здоров’ю дітей, а саме: при опіках; при ударі струмом та інше. Також, нагадали у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації необхідно викликати Службу порятунку по телефону «101»; при конфліктних, критичних, криміногенних ситуаціях звертатись до співробітників правоохоронних органів по телефону «102»; у випадку поганого самопочуття або необхідності медичної допомоги викликайте швидку допомогу по телефону «103»; якщо відчули запах газу –  дзвоніть по телефону «104».

З метою якісного засвоєння застережень рятувальники вручили дітям профілактичні листівки з правил безпеки життєдіяльності.

Проведення таких заходів мають на меті не лише популяризацію знань з безпеки життєдіяльності та здорового способу життя, а й навчання умінню прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій.

По завершенню профілактичного заходу співробітники ДСНС побажали  дітям безпечного відпочинку під час канікул і не потрапляти у небезпечні ситуації.