У 93 бригаді «запалював» гурт «Вертеп»

93-а окрема гвардійська механізована бригада «Холодний Яр» розташована у смт Черкаське Новомосковського району та у березні 2014 року, однією з перших вирушила на захист кордонів України.

Один із виступів для протитанкового артдивізіону організували у ангарі для військової техніки. Сцену облаштували на військовій вантажівці, сидіннями слугували на дерев’яні піддони, а декораціями слугували БРДМ і величезний прапор України.

Виступ відбувся у рамках проекту «Нас не зламати».

«Ми хочемо донести до військових і цивільних людей з українського Донбасу, що та ситуація, яку ми зараз переживаємо – не унікальна. Таку ж війну переживали наші дідусі та бабусі. Але вони, подолавши її, змогли повернутися додому, відбудувати країну, народити дітей, виховати онуків, передати нам ту наснагу до свободи, волі та боротьби. І зараз ми так само це реалізуємо», - розповів ідейний натхненник проекту капелан Дмитро Поворотний.

Він розповів, що об’єднання митців з Дніпра виступають із концертами для військових і цивільних з 2014-го року по всій лінії фронту.

«Ми дуже раді бути у 93-й бригаді. Адже ми, можна сказати, у цій бригаді з початку війни», - зазначив Поворотний, нагадуючи, що був капеланом у 20-му мотопіхотному батальйоні й підтримував хлопців під час жорстких боїв із ворогами від початку бойових дій на Донбасі. Нині 20й батальйон став структурним підрозділом холодноярців.

Поворотний також наголосив, що проект реалізується за допомогою капеланських служб. Саме капелани допомагають комунікувати та взаємодіяти із командуванням підрозділів та місцевими мешканцями. «Молитися можна і справами. І це якраз і є та справа, яка нас об’єднує, не зважаючи на різність конфесій».