У Новомосковській бібліотеці відсвяткували День кавуна

Щороку 3 серпня відзначається День кавуна. Кавун - одна з найдавніших та надзвичайно  корисних культурних рослин на Землі, яку вирощували ще за часів Стародавнього Єгипту. Про це та багато іншого дізналися юні читачі, які завітали до Новомосковської дитячої  бібліотеки на кавунову вечірку «Диво-кавун».

У доброму гуморі та  стильному яскравому  капелюсі малечу вітав справжній пан Кавун разом з ведучою заходу,  провідним бібліотекарем Кривенко В.В.

Допитливим  шанувальникам соковитої ягоди було запропоновано стати її дослідниками у бібліотечній лабораторії «Баштан» та з’ясувати, коли й де виник улюблений смаколик, де наразі його вирощують, які різновиди смугастих красенів  бувають, якої вони форми та кольору, його цілющі властивості та навіть страви з нього.

Нагода перевірити отримані корисні знання була надана присутнім у дотепних конкурсах «Цікавинки  звідусіль», «Факти, що дивують»,  інтелект-грі «Віриш чи ні?».  Озброївшись необхідними знаннями з ботаніки та переглянувши відео «Корисна ягода», спритна  малеча  споробувала  себе в ролі  господарів баштану у  жвавих конкурсах «Посій насіння», «Збери врожай», «Вправний господар», «Пані Кавуниха», «Який у нас кавунчик»  тощо. Особливо спритними виявилися сестри Стасенко Аліна та Аліса, Чабаненко Кіра та Ніка, брати Пугачови Єгор та Тимур. Приз глядацьких симпатій виборола  Бодня Аня, представивши присутнім костюм Господині баштану.

Весела  кавунова вечірка закінчилася, звичайно ж, частуванням улюбленого десерту, до якого добре смакували інші літні дари – диня, яблука, груші. У невимушеному спілкуванні маленькі ласуни від бібліотечних господинь дізналися вишукані рецепти кавунового шейку та лимонаду.