У Новомосковську три десятки родин примусово виселяють з орендованих кімнат у гуртожитку

Мешканців гуртожитку №3, що при Новомосковському коледжі Дніпровського державного аграрно-економічного університету, виселяють з орендованих кімнат. Люди кажуть – до першого листопада мають покинути заселені приміщення. Днями про це дізналися від голови профкому навчального закладу. Причина виселення, як пояснили орендарям – заборгованість за проживання та комунальні послуги.

Жителі гуртожитку, своєю чергою, запевняють: у будинку мешкає 33 сім’ї. З них – винаймачі лише чотирьох кімнат завинили перед балансоутримувачем. Тоді як більшість – регулярно сплачує кошти, як за оренду житла, так і за комунальні послуги.

«Нас поставили перед фактом. Якщо ми не покинемо будівлю до першого листопада , нас поступово будуть відключати від комунальних послуг. Від води, опалення та світла», - зазначила мешканка гуртожитку Лідія Проценко

Як з’ясувалося, Новомосковський аграрний коледж має 3 гуртожитки. Перший – повністю заселений студентами, другий – частково. І в третьому – проживають виключно родини місцевих. Зокрема, люди, які працюють у лікарнях, сфері освіти та військовослужбовці - АТОвці. Усі споруди є власністю держави. Увесь час їх утримував ДДАЕУ.

«Ми маємо законні права проживати у цьому гуртожитку! Кожній сім’ї або управління освіти, або місцеві лікарні подавали клопотання про дозвіл на проживання. Тут мешкають і медики, і освітяни, і родини військових! Усі жителі добропорядні, сімейні люди», - зазначила мешканка гуртожитку Ганна Шарміна.

Мешканці 3 –го гуртожитку неодноразово писали письмові запити на ім’я директора аграрного коледжу, утім щоразу отримували лише необґрунтовані відписки. Буцімто, вимога звільнити приміщення пов’язана з боргами мешканців.

Відтак, по допомогу люди були вимушені звернутися до місцевої влади. Мерія пообіцяла взяти це питання на контроль, попри те, що місто не має жодного стосунку до утримання будівлі.

З боку міської влади готуються письмові запити на Міністра освіти та науки і на ректора аграрного університету. Від самих мешканців треба заява до прокуратури.

В свою чергою, мешканці гуртожитку вже збирають усі необхідні документи, звертатимуться до голови облдержадміністрації, президента України та першої леді. Крім того, писатимуть заяву до місцевої та обласної прокуратури. Люди обурені: під час карантину, а тим більше – загострення ситуації із коронавірусом – їх не мають права лишити на вулиці.