У Новомосковську рятувальники довели населенню правила безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

27 серпня поточного року інспекторським складом Новомосковського міськрайонного відділу спільно з рятувальниками 31-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровський області з метою недопущення випадків підриву, каліцтва людей внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами проведено інформаційно - роз’яснювальну роботу з мешканцями приватного житлового сектору по вулиці Кущівська  в місті Новомосковськ.

Співробітники ДСНС довели населенню алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів.

На сьогоднішній день роботи із знешкодження вибухонебезпечних предметів виконують піротехнічні підрозділи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Дніпропетровській області. Необережні дії при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів можуть коштувати здоров’ю і життю людей.

В результаті проведення моніторингу випадків виявлення вибухонебезпечних предметів фахівцями піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Дніпропетровській області встановлено, що найчастіше мають місце випадки знаходження вибухонебезпечних предметів під час проведення земельних робіт на будівництві, на берегах річок, приватних садибах, тощо.

Шановні громадяни нагадуємо правила поведінки у разі виявлення  вибухонебезпечних предметів:

- знайшовши вибухонебезпечні предмети, ні в якому разі не намагайтесь їх перевертати, переносити в інше місце, а тим більше розбирати, не кладіть у багаття тощо;

- про виявлення вибухонебезпечного предмета негайно повідомте правоохоронні органи, підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

- до прибуття представників вищезазначених органів по можливості огородіть місце виявлення вибухонебезпечного предмета, унеможливте контакти з ними сторонніх осіб.

Пам’ятайте, що виконання цих правил допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.

В ході профілактичного заходу рятувальники провели інструктаж населення та усім співрозмовникам  вручили профілактичні листівки «Дії у разі виявлення підозрілих і вибухових предметів!» та іншу наочну агітацію.

Шановні громадяни! У разі виявлення вибухонебезпечного предмету чи виникнення іншої надзвичайної ситуації (події) різного виду одразу телефонуйте до «Служби порятунку  101».