У Новомосковську розпочалось впровадження «Бюджету участі»

Відділ з питань інфраструктури та інвестицій Новомосковської міської ради повідомляє про те, що в нашому місті розпочалось впровадження партиципаторного бюджету або, як його ще називають, «Бюджету участі».  Це означає, що міська влада буде вперше впроваджувати фінансування ідей жителів Новомосковська для покращення життя та благоустрою міста.

Якщо Ви, жителі нашого славного Новомосковська, маєте ідею для розвитку міста, якщо Ви знаєте як зробити наше місто комфортним, то не зволікайте, а приєднуйтесь до впровадження нових цікавих проектів.

Фінансування бюджету участі м. Новомосковська, буде здійснено за рахунок коштів міського бюджету на суму 1млн. грн.. в 2020 році, 1млн. грн.. в 2021 році, та на 1млн. грн.. в 2022 році. В цьому році проводиться конкурс на суму 1млн. грн., щоб в 2020 році реалізувати Ваші проекти!

Бюджет участі (партиципаторне бюджетування) - процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю. Участь у конкурсі проектів можуть брати мешканці міста віком від 16 років, міські громадські організації, які ведуть свою діяльність у м. Новомосковську.

«Ми хочемо з Вашою участю забезпечити позитивні зміни в місті та комплексний соціально-економічний розвиток. Новомосковці, ми чекаємо Ваші проекти пов’язані з покращенням та розвитком міста, беріть участь у конкурсі, перемагайте в голосуванні, спостерігайте і контролюйте, як Ваші проекти реалізуються в рамках бюджету 2020 року», - повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук адміністрація Відділу з питань інфраструктури та інвестицій Новомосковської міської ради.

Що потрібно, щоб стати учасником конкурсу проектів?

  1. 1. Сформулюй ідею: чого саме не вистачає місту, що можна покращити і як? Ідею необхідно буде оформити у вигляді проекту, який і буде приймати участь у конкурсі.
  2. 2. Завітай на форум по підготовці проектів. Кваліфіковану допомогу в написанні проектів нададуть залучені спеціалісти Фундація ПАУСІ. Вони розкажуть про приклади реалізованих проектів в Україні. Обговоримо пріоритети розвитку міста та можливості громадського бюджету. Як правильно підготувати проекти до конкурсу.
  3. 3. Розрахуйте бюджет проекту. Граничний кошторис для проекту становить до 100 тис. грн..
  4. 4. Подайте проект до виконавчого комітету особисто, або електронною поштою.
  5. 5. Перевірка документів. Заповнені форми подання проектів підлягають попередній перевірці, яку проводить секретар експертної групи (протягом 5 робочих днів з дня отримання проекту). Перелік проектів для голосування буде розміщуватись на веб-сайті.
  6. 6. Голосування за проекти та підрахунок результатів.
  7. 7. Перевірка голосів партнером з інформаційної та технічної підтримки.
  8. 8. Оголошення переможців.
  9. 9. Реалізація проектів.

Інформацію про дати проведення форуму, подання проектів та голосування буде повідомлено трохи згодом. Слідкуйте за нашими новинами.