У Новомосковську проходить виставка екзотичних плазунів «Зміїна Ферма»

Починаючи з 18 травня у  Новомосковську  свою роботу розпочала  виставка «Зміїна Ферма». Експозиція даної виставки розташована у Палаці  культури «Металург» (вул. Паланочна, 6).

Організатори виставки завітали до нашого міста  із Кривого Рогу. Майже 10 років існує ця виставка, яка побувала вже в багатьох містах  нашої держави. В Новомосковську дана виставка проходить вперше. Експозиція складається з 26 тераріумів, у яких представники з найрізноманітніших куточків світу -  змії, удави, ігуани, жаби  та черепахи. А  ще в доповненні виставки 2 клітки з шиншилами та екзотичною пташкою, яка не вміє літати.

Формат виставки розрахований як на дітлахів  так і на дорослих. Організатори виставки заздалегідь заспокоюють мешканців міста, попереджаючи що в їх експозиції немає отруйних  тварин.

Крім  самостійного перегляду  виставки, екскурсовод проводить екскурсії та розповідає про особливості та  найцікавіші факти про змій. Також  мешканці міста  мають змогу зробити фото на пам'ять чи навіть потримати у своїх руках більшу частину представлених плазунів.  За бажанням вам навіть можуть зробити масаж зміями. Окрім того, деяких плазунів навіть можна тримати вдома, тож якщо ви любитель екзотичних тваринок вам розкриють  маленькі секрети легкого утримання тераріумних  тваринок.

В колекції виставки є  досить рідкісні екземпляри. Як приклад - це  пітон альбінос, який в природі зустрічається дуже рідко, адже він має достатньо  яскравий окрас, що не дозволяє йому  маскуватися аби захищатись, тому загалом такий вид змій помирає ще у дитинстві.

Ще у колекції з виставки є середньоазіатські Черепахи, які занесені до книги рекордів Гінесса, адже тривалість життя однієї з представлених  черепах – 45 років.

Родзинкою виставки є   - Удав Мадагаскарський, адже він один  з найрідших видів на планеті, занесений до Червоної книги та  знаходиться під охороною.  Також цей удав являється єдиним екземпляром в Україні.

Тож, не пропустіть можливість, приєднуйтесь до перегляду всієї родиною  та дізнавайтесь  багато нового та пізнавального. Виставка пробуде у нашомі місті до 10 червня. За детальнішою інформацією щодо квитків звертатись за даними номерами телефонів: 095-6672124096-5991398.