У Новомосковську пройшло урочисте нагородження кращих спортсменів міста

Вже стало доброю традицією на початку вересня відзначати свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту – День фізичної культури і спорту. Це свято встановлено в Україні Указом Президента України «Про День фізичної культури і спорту» від 29 червня 1994 року. Саме тому, 12 вересня, в будівлі Новомосковської міської ради відбулося урочисте нагородження кращих спортсменів та їх тренерів за високі спортивні досягнення по підсумками 2019 року.

У залі міськради зібралися переможці та призери змагань різного рівня, як з олімпійських, так і не олімпійських видів спорту, тренери юних спортсменів, майстри спорту, ветерани спорту та ін.

На сьогоднішній день здоровий спосіб життя стає більш популярним у Новомосковську, адже в місті працюють дві дитячо-юнацькі спортивні школи, в яких займаються 902 дітей, працює 11 відділень з видів спорту, 10 з яких олімпійські, налічується 29 чоловік тренерського складу (троє з них мають статус  «Заслужені тренери України», а ще троє чоловік мають звання Майстрів спорту Міжнародного класу).  Також у нашому місті зареєстровано 12 федерацій з різних видів спорту.

Скарбничка досягнень Новомосковських спортсменів у 2019 році поповнилась трьома Кандидатами в Майстри спорту (2- з веслування академічного та 1 з кікбоксингу).

За період роботи ДЮСШ тренерами-викладачами було підготовлено: 28 Кандидатів в Майстри спорту, 12 Майстрів спорту України, 4 Майстри спорту Міжнародного класу та два учасника Олімпійських ігор. В школі працюють 4 відділення з видів спорту, які є олімпійськими. Навчально-тренувальну роботу проводять 12 тренерів-викладачів.

Зі словами привітань на адресу найкращих спортсменів міста та їх тренерів на святі виступили заступник Новомосковського міського голови Костянтин Морозов та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Тихонова.

Місто Новомосковськ відоме далеко за межами нашої держави завдяки тим спортсменам, які примножують славу міста, демонструють високу спортивну майстерність, сильний характер та волю до перемоги. Провідні спортсмени Новомосковщини – гордість не тільки нашого регіону, але і всієї України. За роки незалежності нашої держави у сфері фізичної культури та спорту було чимало спортивних досягнень серед яких і досягнення Новомосковських спортсменів таких як: Наталія Ляльчук, Оксана Симонова, Роман Ширгер, Антон Бабко-Малий, Іван Бабарика та ін. Щороку список доповнюється новими іменами.

Так наприклад вихованець відділення з веслування на байдарках і каное НКДЮСШ – МСМК Даниленко Дмитро у складі збірної команди України нещодавно зробив неймовірний прорив на Чемпіонаті Світу, який проходив в Угорщині та потрапив у світовий ТОП. Дмитро досягнув найвищого результату у спринті для України в період, коли він став олімпійським, замкнувши першу світову десятку.

Окрім того в нашому місті налічується чимала кількість веслувальників які досягли визнання, а саме: багаторазова чемпіонка України Анастасія Монашко, Майко Микита,  Дашкевич Світлана,  Рохмістров Микита, Сєрова Вероніка та Молодецька Анна.

Також у Новомосковську  функціонує СК «Сінтокі» з кіокушинкай карет, вихованці якого нещодавно привезли додому три нагороди з Чемпіонату Європи (золото, срібло та бронзу), а юний каратист Силаков Микита став чемпіоном Європи серед юнаків 14-15 років.  Спортсмени СК «Сікаріо» Пєнкін Валентин став Чемпіоном України зі змішаних єдиноборств. Вихованка СПК «Русичі» Чос Єва виборола золото на відкритому Кубку України з кіокушинкай карате. Вихованці СК «Ірина» Уманець Кіра та Головань Ярослав стали чемпіонами України з шотокан карате. Це далеко не повний перелік досягнень наших земляків.

Саме тому в цей день в будівлі Новомосковської міської ради відбулося урочисте нагородження кращих спортсменів та їх тренерів за високі спортивні досягнення. Кожен винуватець свята був нагороджений грамотою та цінними подарунка.

Не забули в цей день і про наших дорогих ветеранів спорту, адже неможливо уявити фізичну культуру і спорт без них. Ветерани - це ті люди, які надихають молодь і своїм власним прикладом виховали не одне покоління спортсменів.

Практично жодне свято в місті не обходиться без невеличкого концерту та музичного супроводу. Тому незабутні враження та щирі емоції своїм вражаючим вокалом присутнім спортсменам та їх тренерам подарували Лариса Теплих та Наталія Піскова.

В свою чергу нагадуємо новомосковцям, що культурно спортивне свято з нагоди Дня фізичної культури і спорту України відбудеться 14 вересня о 10:00 на міському стадіоні «Металург».