У Новомосковську проводять оптимізацію виявлення випадків захворюваності на туберкульоз

Новомосковська районна ГО «Центр підтримки сім’ї» спільно з медичними закладами Новомосковська та Новомосковського району за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» з 01.07.2018 року почали реалізацію проекту «Оптимізація виявлення випадків ТБ серед груп підвищеного ризику захворювання та медико-соціальний супровід контактних осіб в м. Новомосковськ, Дніпропетровської області».

Діяльність даного проекту направлена на те, щоб людей з близького оточення представників уразливих груп (це і споживачі ін’єкційних наркотиків, і люди, які живуть з ВІЛ, а також ті, хто недавно звільнився з місць позбавлення волі, безхатченки, внутрішньо переміщені особи, представники ромського населення) які вже хворіють на туберкульоз, заохотити і вмотивувати на проходження дослідження задля раннього та своєчасного виявлення ТБ.

Перший етап Проекту «Оптимізація виявлення випадків ТБ серед груп підвищеного ризику захворювання та медико-соціальний супровід контактних осіб» з 01.07- 31.12.2018 року завершено. Метою впровадження Проекту було - оптимізація виявлення випадків ТБ в м. Новомосковськ, Павлоград, Тернівка, Новомосковський, Павлоградський райони серед представників вразливих груп населення: насамперед, людей, які вживають наркотичні засоби ін’єкційним шляхом, осіб, представників ромського населення, безпритульних, внутрішньо переміщених осіб.

Протягом впровадження проекту за допомогою фтизіатричної служби вказаних територій, до медичного обстеженням залучено 160 контактних осіб з соціального оточення хворих на туберкульоз з уразливих груп., виявлено 6 хворих, які почали лікування у лікувальних закладах. Під медико- соціальним супроводом кейс-менеджерів Проекту зараз знаходяться 154 клієнта з числа контактних осіб з груп ризику.

Новомосковська районна ГО «Центр підтримки сім’ї» висловлює свою повагу за сприяння впровадженню заходів протидії туберкульозу у 2018 році за напрямком TB OCF «Оптимізація виявлення випадків ТБ серед груп підвищеного ризику захворювання та медико-соціальний супровід контактних осіб» усім партнерам.