У Новомосковську планують заборонити діяльність пунктів приймання металобрухту

11 жовтня 2019 року, на сайті Новомосковської міської ради було опубліковано проект рішення «Про заборону діяльності пунктів приймання металобрухту на території міста Новомосковська», який депутати розглянуть на найближчій сесії.

З метою збереження комунальної власності територіальної громади міста Новомосковська, підвищення контролю за здійсненням операцій з металобрухтом, запобігання забрудненню навколишнього природного середовища, керуючись Конституцією України, ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про металобрухт», міська рада ВИРІШИЛА:

- Заборонити діяльність пунктів приймання металобрухту на території міста Новомосковська.

- Створити робочу групу з контролю за здійсненням операцій з металобрухтом.

- Робочій групі  забезпечити контроль за здійсненням операцій з металобрухтом на території міста Новомосковська та у разі виявлення фактів, що містять ознаки протиправної діяльності суб'єктів господарювання, які проводять операції з металобрухтом, передати матеріали відповідним правоохоронним органам та повідомити про це центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну промислову політику.

- Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та оборонно-мобілізаційної роботи виконавчого комітету Новомосковської міської ради звернутися до Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області щодо вжиття заходів для запобігання незаконному обігу металобрухту.

- Координацію роботи по виконанню даного рішення покласти на першого заступника міського голови, контроль – на постійну депутатську комісію з питань місцевого самоврядування, депутатської етики та питань правопорядку.