У Новомосковську нагородили кращих спортсмені та їх тренерів за підсумками 2018 року

В нашому місті вже стало доброю традицією, щороку проводити церемонію нагородження і за підсумками року відзначати кращих спортсменів та їх тренерів. Тому у п’ятницю, 28 грудня, в приміщенні Новомосковської міської ради відбулось урочисте нагородження кращих спортсменів та тренерів за високі спортивні досягнення за підсумками 2018 року. На церемонію нагородження в малому залі міськради зібрались переможці та призери змагань різного рівня як з олімпійських, так і з неолімпійських видів спорту.

Наше місто хоч і маленьке, але відоме далеко за межами нашої держави завдяки спортсменам, які примножують славу міста, демонструють високу спортивну майстерність, сильний характер та волю до перемоги.

Для підготовки резерву збірних команд міста та області працює 2 дитячо-юнацькі спортивні школи, в яких культивується 10 відділень з різних видів спорту, з них 9 олімпійських, працюють 29 тренерів (з них 18 штатних) і підвищують свою спортивну майстерність 902 дітей.

Серед тренерського складу 3 заслужених тренера України (веслування академічне, бокс, баскетбол), 1 майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, 2 майстри спорту міжнародного класу України (кікбоксинг та веслування академічне).

На урочистому нагородженні були присутні: виконуючий обов’язки міського голови, секретар Новомосковської міської ради Сергій Горошко та голова бюджетної комісії, депутат міської ради Олексій Фрейдін.

Саме так, зі словами привітання до присутніх звернувся в.о. міського голови Сергій Горошко:

Після офіційної промови Сергій Григорович вручив кожному із присутніх спортсменів та тренерів грамоти та грошові нагородження. Також, одному з тренерів (Джига В. В.) було вручене посвідчення про присвоєння звання майстра спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, члену національної збірної команди України Даниленко Дмитру.

Найвище досягнення наших спортсменів цього року – бронзова нагорода Чемпіонату Світу та Європи серед молоді (U-23) з веслування на байдарках і каное. Будучи у складі молодіжної національної збірної команди України, вихованець відділення веслування на байдарках і каное Новомосковської комплексної ДЮСШ Даниленко Дмитро виборов бронзову нагороду у класі човнів байдарка К4 на дистанції 500 м, залишивши позаду досвідчених спортсменів.

У спортивній історії Новомосковська – це не перша нагорода з даного виду спорту.

Протягом 2018 року тренерським складом було підготовлено:

7 КМС (бокс – 2 чол., кікбоксинг – 2 чол., веслування академічне – 1 чол., акробатичний рок-н-рол – 2 чол.);

1 МСМКУ:

- бронзовий призер чемпіонату Світу та Європи – 1 чол. (веслування на байдарках і каное);

- переможці Кубка Світу – 2 чол. (кікбоксинг);

- срібні призери чемпіонату Європи – 2 чол. (кіокушинкай карате);

- чемпіони України – 12 чол.;

- призери Чемпіонату України – 31 чол.

У травні 2018 року за ініціативи депутата міської ради Олексія Фрейдіна була створена Спортивна Рада при виконавчому комітеті Новомосковської міської ради. Олексій Валерійович завжди намагається всіляко підтримувати наших спортсменів, тому й цього разу не залишився осторонь даних урочистостей.

І яке ж свято без подарунків?! Приємними подарунками від платформи «Развитие» Олексія Фрейдіна були нагороджені: кращий спортсмен року – Даниленко Дмитро; кращі тренери – Джига Володимир Васильович та Коряк Олександр Віталійович; кращий вчитель фізичної культури – Гречихіна Ірина Миколаївна.

За підсумками Олімпіади учнів закладів освіти Дніпропетровської області м. Новомосковськ посів ІІІ місце в області після м. Дніпро та м. Кривий Ріг.

 

Загалом до переліку нагороджених спортсменів та тренерів за високі спортивні досягнення за підсумками 2018 року потрапили: Рохмістров Микита Віталійович, Рак Анастасія Вячеславівна, Сєрова Вероніка Антонівна, Даниленко Дмитро Ігорович, Джига Володимир Володимирович, Коряк Олександр Віталійович, Ксензов Микола Олександрович, Ксензов Олександр Олександрович, Кепцов Даниїл Дмитрович, Клименко Захар Тарасович, Недвига Віталій Віталійович, Ширгер Федір Францевич, Ширгер Роман Федорович, Зіньковський Ілля Янович, Устян Липарит Миружанович, Нудьга Ростислав Віталійович, Безменко Андрій Григорович, Монашко Анастасія Андріївна, Ляльчук Наталія Віталіївна, Заєць Валентин Іванович, Майко Микита Юрійович, Бондаренко Валерій Васильович, Дігтяренко Руслан Петрович, Чос Єва Тарасівна, Ківа Максим Вікторович, Борець Всеволод Романович, Заблуда Максим Анатолійович, Силаков Микита Вікторович, Заболотний Владислав Олександрович, Звіздун Іван Степанович, Дідусенко Дмитро Максимович, Паніхіна Аьона Олександрівна.