У Новомосковську відбувся перший етап відбіркового туру обласного дитячо–юнацького фестивалю «Z_ефір»

14 березня у Новомосковському палаці культури “Металург” було багато яскравих посмішок дітлахів  і панувала метушня, адже в цей березневий  день відбувся кастинг першого відбіркового етапу обласного дитячо–юнацького фестивалю «Z_ефір» .

Вже другий рік поспіль фестиваль сколихнув численних талантів  Дніпропетровської області. Даний фестиваль проходить за ініціативи голови обласної дніпропетровської адміністрації – Валентина Різніченка.

«Z_ефір» - це фестиваль креативного та по справжньому талановитого молодого покоління. Цей фестиваль зміг привернути увагу  тисячі обдарованих дітей області. Особливістю фестивалю є те, що не самі учасники їдуть проходити відбіркові тури в обласні центрі, а навпаки, члени журі їдуть до них додому. Адже не кожна дитина в силу багатьох причин має  можливість показати свій талант за межами населеного пункту. Тому дітлахи мають змогу виступати в звичних для них умовах.

Перший зірковий марафон розпочався 5 лютого, і вже через місяць сягнув і нашого рідного Новомосковська. Юних талантів оцінюють поважні та професіональні журі, до складу яких входять: викладачі вокального театрального художнього  коледжу, голова предметно циклової комісії хорових дисциплін Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв,провідний методист Дніпропетровського обласного центру клубної роботи та народної творчості, викладач режисури та акторської майстерності, викладач по класу віолончелі, викладач першої категорії по класу фортепіано.

Цього року у палаці культури свої таланти показували учасники із Новомосковська, Новомосковського району, Магдалинівського та Юрівського районів. У кастингу  взяли участь 143 творчих колективи,та  майже півтисячі дітей, які впродовж 4 годин демонстрували свої вміння. В цей день, із - за досить великої кількості учасників, палац культури був задіяний в повній мірі, для скорочення часу виступи проводились в актовому залі на другому поверсі, та безпосередньо  на сцені актового залу на першому поверсі.

Юні таланти поділені на вікові категорії – 5 – 10 років, та 11 – 16 років. Змагання  проходили у таких номінаціях: вокал, театральне мистецтво, хореографія, інструментальний і оригінальний жанри. Цьогорічний фестиваль перевершив всі сподівання, адже в цьому році бажаючих показати свої таланти збільшилось втричі, порівняно з минулим роком. На фестивалі левову долю зайняли виступи любителів танців та співаків. В цих жанрах своїми творчими номерами діти піднімали багато важливих тем , таких як: материнська любов, дитини до матері , війна, український стилізований фольклор. Своїми виступами переносили до культур інших країн таких, як: Іспанія,Китай, Ірландія, Грузія та східна культура.  Дітлахи вражали своїми викрутасами на музичних інструментах, дивували своєю акторської майстерністю та віртуозними виступами в оригінальному жанрі.

Новомосковщина може гордитися своїм підростаючим поколінням, адже надзвичайна кількість учасників змогла достойно представити наш рідний край.

До завершення першого відбіркового туру залишається 2 тижні. Після перегляду всіх талантів, журі визначать найкращих із різних населених пунктів, які ввійдуть до полу фіналу, а потім вже відбудеться  сам фінал, який буде проходити  у травні. Тож хочеться побажати вдачі, і сподіваймося, що Новомосковські  дітлахи отримають перемогу.