У Новомосковську відбувся мітинг присвячений пам’яті загиблого героя АТО Максима Гребенюка

30 серпня у Новомосковську на території середньо загальної школи №2  біля меморіальної дошки відбувся мітинг на честь вшанування загиблого воїна АТО Максима Гребенюка. Саме 30 серпня  в день його народження рідні, знайомі, представники міської влади та школярі школи № 2, прийшли вшанувати пам'ять нашого земляка.

Сьогодні Максиму виповнилось би 23 роки. Як справжній патріот своєї країни, Максим одразу після закінчення школи записався добровольцем у зону АТО. Хлопець був зачислений до полку патрульною служби міліції особливого призначення “Дніпро – 1”, де став наймолодшим бійцем. Не дивлячись на юний вік Максим зміг гідно себе проявити, адже він  завжди рішуче виконував поставлені завдання. Прослужив Максим зовсім не довго, 24 січня 2015 року під час обстрілу російськими збройними формуваннями біля села Піски, що знаходиться під Донецьком, Максим рятував пораненого солдата під артилерійським вогнем, міна влучила просто  в бліндаж, Максим загинув миттєво.

Указом Президента України від 15 травня 2015 , за особисту мужність і високий професіоналізм  виявлені у захисті  держаного суверенітету та територіальної  цілісності країни, вірність військовій присязі, Максим Гребенюк був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня, посмертно.

Громадськими організаціями “Від мрії до дій”,  “Родина героя”, “Національна ідея” було ініційоване увіковічення пам’яті про загиблих героїв АТО іменними  стипендіями. Тож, 14 жовтня, стипендії імені рядового міліції МаксимаГребенюка будуть вручені учням 9 – го класу навчально – виховного комплексу №5, та учням  10 – го класу середньої коли №2, які є активними учасниками національно  - патріотичних заходів, беруть участь у громадській та волонтерській діяльності.

Під час мітингу на честь всіх загиблих воїнів у боротьбі за суверенітет та незалежність України була оголошена хвилина мовчання, після якої всі присутні пройшли до меморіальної дошки для покладання квітів