У Новомосковську відбувся мітинг з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня у Новомосковську, біля пам’ятнику ліквідаторам аварії на ЧАЕС, відбувся мітинг вшанування 33–ї річниці техногенної катастрофи.

Наслідки цієї аварії - колосальні, адже це сама велика катастрофа техногенного характеру усього людства.  Серед усіх трагедій, які спіткали людство за усю історію Чорнобильська катастрофа не має аналогій. Адже не можна уявити, яка кількість смертельно – небезпечних радіоактивних речовин з’явилось в повітрі, яку не можна були відчути чи побачити. Аварія призвела до забруднення більш ніж 145 тис. квадратних кілометрів території України, Білорусі та Росії.

Вшанувати пам'ять загиблих та живих ліквідаторів аварії на ЧАЕС, прийшли представники міської влади, громадськість, молодь.

На заході був присутній виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Горошко Сергій Григорович, який виступив зі словами подяки героям чорнобильської трагедії.

В цей день, Сергій Григорович нагородив медалями та грамотами  членів Новомосковської міськрайонної організації всеукраїнської громадської організації інвалідів союз “Чорнобиль України”. Медалі отримали: Грузин Микола Іванович, Ткачишин Василь Іванович, Черненко Ігор Миколайович.

Грамотами за мужність та великий внесок у розвиток Чорнобильського руху у місті Новомосковську  отримали: Адаменко Казимир Євгенович ,Волинець Євген Леонідович,  Коляденко Петро Миколайович,Колєсніков Віктор Іванович, Молодецький Володимир Олегович та Набока Анатолій Федосійович.

Після нагородження всі присутні вшанували хвилиною мовчання  всіх тих, хто пожертвував своїм життям заради світлого сьогодення.

Урочистим завершенням мітингу стало покладання квітів до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС.