У Новомосковську відбувся мітинг до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Щорічно сотні новомосковців приходять до меморіалу, щоб вшанувати пам'ять тих, чиїм життям оплачена Велика Перемога. 9 травня 2021 року, в Новомосковську біля Меморіалу «Вічна слава», на пл. Героїв, відбувся урочистий мітинг, присвячений 76-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На мітингу були присутні ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, представники міської влади, духовенства, політичних партій і громадських організацій, ветерани АТО, активісти і звичайні городяни.

Проходять роки, але залишається живою пам'ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі мало не кожної сім'ї України.

Мільйони українців 76 років тому своєю хоробрістю, героїзмом і відвагою захищали рідну землю. Через важкі бої і мільйони жертв, прийшла до нас перемога. Не злічити подвигів - і бойових, і трудових, здійснених під час Другої світової війни, не перелічити героїв відомих і невідомих, живих і полеглих.

На жаль, роки забирають у нас наших героїв. В живих сьогодні залишилося зовсім мало ветеранів. І зустріч з кожним з них - це унікальний шанс і можливість сказати спасибі за героїчний подвиг, здійснений під час Другої світової.

Також на площі Героїв, біля меморіалу «Вічна слава», загиблих в ході війни присутні вшанували «військовим салютом» та хвилиною мовчання.

По завершенню мітингу всі присутні поклали квіти до підніжжя меморіалу.

Скільки б років і десятиліть не минуло, ми будемо знову і знову повертатися до Великої Перемоги, що ознаменувала торжество життя над смертю. Ми пам'ятаємо про тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення.